Meteen naar de inhoud

Ervaringen

Brigitte:

Een spiegel,
met een lach en een traan.
Een uitgestoken hand,
om je te begeleiden op je pad, maar je moet zelf lopen.

Ik heb met Ruud een waardevolle wandeling gemaakt op mijn pad. We hebben veel gelachen en ik mocht de traan laten bij de inzichten die ik heb gekregen door de provocatieve, duidelijke en directe werkwijze van Ruud.

Een aanrader voor wie de confrontatie met zichzelf durft aan te gaan.

Inge:

Ik voelde mij gauw geïntimideerd door hoger opgeleiden. Doordat de hiërarchie binnen mijn organisatie heel zichtbaar is kwam mijn belemmering juist nu sterk naar voren en was het voor mij duidelijk dat eerdere onzekerheden hier aan gelinkt zijn. Kortom, de bril waardoor ik naar mijn werk en privé omgeving keek kon wel eens een opfrisser gebruiken. Enthousiast om te ontdekken wat ik hier aan kon doen heb ik Ruud gevraagd mij te coachen. Zijn provocatieve stijl sprak mij op voorhand al aan en ik was er klaar voor om de koe bij de horens te vatten. Ruud beheerst een directe manier van coachen, waarbij vertrouwen en respect altijd voor op staat. Zijn aanpak brengt gewortelde patronen naar de oppervlakte en hij geeft je perspectief om zaken anders te bekijken. Het is niet altijd makkelijk om naar een bestaand patroon te kijken maar Ruud weet dit met humor steeds weer bespreekbaar te maken. Zijn enthousiasme voor het coachen is duidelijk zichtbaar en hij is gedreven je te helpen op een professionele manier. Inmiddels ervaar ik meer vertrouwen in het bewandelen van mijn eigen pad en in de keuzes die ik maak. Ik gun iedereen dit fijne coachtraject met Ruud!

Esther:

Als er één iemand is door wie je je ideeën kunt laten challengen, dan is het Ruud wel. Ruud gaat inhoudelijke discussies namelijk niet snel uit de weg. Bovendien geeft hij je stof tot nadenken met zijn kritische en scherpe feedback. Door echt door te prikken tot de kern, weet Ruud je uit te dagen om het beste uit jezelf te halen. Daarbij kun je van Ruud een directe, maar ook eerlijke mening verwachten. Dit alles maakt dat je vanuit een breder perspectief naar zaken leert kijken.

Daarnaast heeft Ruud aandacht voor de mens achter de professional. Ik heb gemerkt dat Ruud er energie van krijgt een ander op weg te helpen in de groei op professioneel maar ook op menselijke vlak. Ruud vervult zijn rol als coach dan ook met passie. Ruud weet een ander met zijn proactieve manier van coachen écht een spiegel voor te houden. Kortom, ik heb Ruud ervaren als een prettige sparringpartner op zowel inhoudelijk als intermenselijk vlak.

Marc:

Ruud is een betrokken coach met de nodige levenservaring. Hij heeft een provocatieve stijl van coachen waarbij hij steeds doorvraagt en zaken zoveel mogelijk expliciet maakt. Hij is daarbij duidelijk en direct. Ruud houdt hierbij steeds oog voor de verbinding. Hierdoor is hij in staat om onderwerpen boven water te krijgen en ook bespreekbaar te maken die je helpen om anders te kijken naar je eigen coachvraag en vooral wat hieraan ten grondslag ligt. Niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk wel effectief en bijzonder waardevol.

Robbert:

Ik was voorheen nogal gesloten en toen Ruud vertelde over zijn provocatieve coachen liep ik er initieel niet bepaald warm voor. Ik ben blij dat ik er toch voldoende voor open heb gestaan want dit bleek een erg effectieve methode te zijn voor mijn situatie. Het gaat veel dieper dan een eerder coachingstraject dat ik heb gevolgd en de sessies zijn niet altijd even makkelijk met regelmatig een traan, maar vooral altijd met een lach.

Met behulp van de kalme en praktische insteek van Ruud heb ik mijzelf beter leren kennen en merk ik dat ik op veel vlakken anders en vooral positiever tegen dingen aan ben gaan kijken. Ik hoop middels coaching bij Ruud nog verder te groeien in de mooie ontwikkeling die ik al doormaak.