Meteen naar de inhoud

Pesoonlijke ervaring

Ik ben Ruud Kruis en ik woon in Oegstgeest samen met Marinde, onze dochter Zenna en zoon Naos. Als coach help ik je om gedragspatronen te doorbreken en je levensstijl blijvend te veranderen, omdat ik uit eigen ervaring weet dat het kan.

Ik heb altijd moeite gehad met het nemen van besluiten. Nee zeggen kwam in mijn woordenboek niet voor, ook al ging het ten koste van mezelf. Ik kwam er op latere leeftijd pas achter waar dit gedrag vandaan kwam. Mijn moeder is overleden toen ik vijf jaar oud was. Als klein kind was ik onbewust enorm bang om mijn vader kwijt te raken, daarom zei ik thuis nooit nee.

Inmiddels heb ik veel geleerd en kan ik gelukkig wel nee zeggen. Ik reageer meer vanuit mijn gevoel en als ik toch in mijn valkuil trap en ja zeg, kijk ik waarom ik zo reageer en wat ik anders kan doen. Dat laatste gun ik iedereen: het herkennen van je valkuilen en hier iets mee doen.

Niet alleen kun je met coaching anderen effectief helpen, maar door zelfreflectie leer(de) ik mezelf ook steeds beter kennen. Ik ben het bewijs dat je iets kunt veranderen als je het maar wil. Als coach leer ik jou om anders te denken, maar vooral om anders te doen. Tijdens dit proces laat ik jou zelf ontdekken wat je belemmeringen zijn, zodat je meer balans vindt en plezier krijgt in je leven. De verandering die je zoekt, zit namelijk in jezelf!

Lees hier meer over mijn werkwijze.

Mijn achtergrond en coach ervaring

In 1983 begon ik als meteoroloog bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarna had ik verschillende leidinggevende functies op directieniveau binnen Defensie. Ik werkte onder andere op het Ministerie van Defensie bij Internationale Militaire Samenwerking. Ook heb ik drie jaar in Brussel gewoond en gewerkt bij het Belgische Ministerie van Defensie.Daarnaast ben ik veteraan, want ik ben uitgezonden geweest naar Bosnië. Sinds 2007 houd ik mij bezig met coaching. Mijn positieve ervaringen met coaching hebben ervoor gezorgd dat toen ik in mei 2022 met vroegpensioen ging, ik wilde blijven coachen.

Ik ben opgeleid tot stress- en burn-out coach bij het CSR, het Expertisecentrum Stress & Veerkracht en ik ben ook partner van het CSR. Daarnaast volgde ik de opleiding tot provocatieve coach bij het IEP. Provocatief coachen is een prikkelende manier van coachen, waarbij warmte, uitdaging en humor centraal staan. In 2021 volgde ik een opleiding bij het Coach Centrum, waar ik mijn NOBCO-accreditatie heb behaald.